top of page
  • Writer's pictureDanvite.lt

Atmintinė po endodontinio (dantų šaknų kanalų) gydymo


Po endodontinio arba kitaip vadinamo danties šaknų kanalų gydymo arba pergydymo svarbu žinoti keletą dalykų. Ši atmintinė jums padės suprasti, kaip elgtis po gydymo, kaip prižiūrėti gydytą dantį ir ką daryti ištikus silpnam arba stipriam skausmui.

PO GYDYMO

  • Po gydymo procedūros 30 minučių nevalgykite ir negerkite.

  • Jei buvo suleisti nuskausminamieji, nevalgykite, kol nepraėjo nuskausminamųjų poveikis, kadangi galite įsikąsti į skruostą, liežuvį ar lūpą.

GYDYTO DANTIES PRIEŽIŪRA

  • Visą laikotarpį, kol dantyje yra laikina plomba, nevalgykite nieko kieto su ta puse, kurioje buvo atliktas endodontinis gydymas. Gydytas dantis yra silpnesnis, todėl gali lūžti.

  • Laikinoji plomba gali nusidėvėti arba aptrupėti. Jeigu aptrupėjusi plomba jums kelia diskomfortą ir braižo aplink esančius audinius, susisiekite su mumis.

  • Jeigu laikinoji plomba iškrito, nedelsiant susisiekite su mumis ir mes paskirsime jums skubų vizitą naujos laikinos plombos uždėjimui arba tolimesnei danties gydymo procedūrai. Prieš valgį uždarykite atsivėrusią danties ertmę vatos tamponėliu.

  • Laikykitės įprastos asmeninės burnos higienos. Dantis ir burną valykite elektriniu ultragarso šepetėliu arba minkštu mechaniniu šepetėliu du kartus dienoje, naudokite tarpdančius valančias priemones, valykite liežuvį, galite naudoti burnos skalavimo priemones.

SKAUSMAS IR VAISTAI

  • Po endodontinio gydymo 2 - 3 dienas, kartais iki 2 savaičių galite jausti diskomfortą arba skausmą gydyto danties vietoje. Skausmas gali varijuoti nuo silpno iki stipraus. Stipraus skausmo atveju pirmąsias 2 - 3 dienas rekomenduojame gerti 400 mg ibuprofeno arba 500 mg paracetamolio kas 6 valandas. Jeigu skausmas nepraeina, susisiekite su mumis.

  • Retais atvejais po endodontinio gydymo galite jausti itin stiprų skausmą nenumalšinamą vaistais, aplink esantys audiniai gali ištinti, pablogėti bendra savijauta, krėsti šaltis. Visų šių simptomų priežastis - didelė danties šaknų kanalų infekcija. Tokiu atveju jums bus paskirti antibiotikai, o kai kuriais atvejais gali prireikti ir nedidelio pjūvio dantenose.

SKUBI PAGALBA

  • Jeigu pradėjote jausti didelį skausmą po endodontinio gydymo, nedelsiant kreipkitės į mus telefonu +370 650 94 848.

  • Jeigu pradėjote jausti didelį skausmą ne darbo valandomis ar dienomis, kviečiame kreiptis į artimiausią ūmios pagalbos skyrių.

Nepamirškite, kad teisingai prižiūrėdami savo dantis bei burnos ertmę namuose ir atlikdami profesionalią burnos higienos procedūrą kas 6 mėnesius, Jūs ženkliai sumažinsite tikimybę atsirasti dantų ėduoniui, periodontitui, kitoms dantų ir dantenų ligoms bei prarasti dantis. Teisinga burnos ir dantų priežiūra padės ilgiau išlaikyti sveiką ir gražią šypseną.

Priemonės asmeninei burnos higienai namuose po endodontinio gydymo:

Kitos rekomenduojamos priemonės:




bottom of page