top of page
  • -

Dantų protezavimas klinikoje „Denticija | Danvitė“ apmokant TLK lėšomis


Geros žinios Klaipėdos gyventojams! Jau 30 metų Lietuvoje veikianti privati odontologijos klinika „Denticija“ nuo šio pavasario jūsų laukia ir pajūryje. Klaipėdoje „Denticija | Danvitė“ kliniką rasite adresu Gegužės g. 1 / Bokštų g. 18. Be įprastinių odontologinių paslaugų, šioje klinikoje teikiamos ir Teritorinės ligonių kasos (TLK) finansuojamos protezavimo paslaugos. Jei jums ar jūsų artimiesiems yra aktualios dantų protezavimo paslaugos, kviečiame skaityti toliau ir susipažinti, kokia yra TLK finansuojamo protezavimo tvarka, kokią sumą jums gali kompensuoti TLK bei kokia yra protezavimo tvarka galioja mūsų klinikoje. Mūsų specialistai yra pasirengę jums padėti!


Kam ir kokio dydžio kompensacija yra skiriama?


TLK tam tikras odontologines paslaugas finansuoja pensinio amžiaus žmonėms, nedarbingiems ar iš dalies darbingiems asmenims, vaikams bei pacientams po burnos, veido ar žandikaulio onkologinės ligos. Priklausomai nuo konkrečios problemos, kuri bus sprendžiama, skiriasi kompensacijos dydis, kurį skiria TLK. Jei protezavimas kainuoja daugiau nei kompensacijos suma, skirtumą sumokėti turi pacientas. Šiuo metu kompensuojama:

  • pensininkams, nedarbingiems arba iš dalies darbingiems asmenims:

- kurie turi mažiau kaip 10 funkciškai visaverčių kontaktuojančių natūralių ar kokybiškų protezuotų antagonistinių dantų porų nuo pirmojo krūminio danties iki kitos pusės pirmojo krūminio danties – iki 670,39 Eur,

- kuriems diagnozuotas didesnis nei II laipsnio patologinis visų dantų nudilimas (daugiau kaip 1/3 danties vainiko aukščio) – iki 670,39 Eur,

- kurių bedantis apatinis žandikaulis 4, 5, 6 dantų srityje yra mažesnio nei 12 mm aukščio – iki 2 062,70 Eur (nustato konsiliumas).

  • vaikams:

- kurių kramtymo sistema dar vystosi, protezuojama laikinais dantų protezais, pagamintais iš laboratorijoje ar odontologijos kabinete polimerizuojamų polimerų, arba standartinius apsauginius metalinius vainikėlius – iki 342,13 Eur,

- kurių kramtymo sistema iš esmės susiformavusi, protezuojama naudojant ilgalaikių konstrukcinių medžiagų dantų protezus – iki 2 062,70 Eur (nustato konsiliumas).

  • asmenims, kuriems buvo taikytas gydymas dėl burnos, veido ir žandikaulių onkologinės ligos:

- po taikyto specifinio (spindulinio ir (ar) chemoterapinio) gydymo burnos ertmėje yra mažiau kaip 10 funkciškai visaverčių kontaktuojančių natūralių ar kokybiškų protezuotų antagonistinių dantų porų nuo pirmojo krūminio danties iki kitos pusės pirmojo krūminio danties – iki 670,39 Eur;

- atlikta burnos ertmės, veido ir žandikaulių operacija su minkštųjų audinių šalinimu ir (ar) žandikaulių srities kaulo rezekcija – iki 2 062,70 Eur (nustato konsiliumas).


Ką daryti, jei norite gauti finansavimą odontologinėms paslaugoms


Jei norite pasinaudoti TLK kompensacija ir manote, kad atitinkate reikalavimus, visų pirma jums reikia kreiptis į savo polikliniką. Kreiptis galite ir į šeimos gydytoją, ir į savo odontologą. Jei atitiksite kriterijus kompensacijai gauti, specialistas jus užregistruos į elektroninę eilę TLK kompensacijai gauti.

Užregistruoti į TLK elektroninę sistemą, galite kreiptis į mus. Registruokitės konsultacijai, registratūros darbuotoją būtinai įspėkite, kad norėsite gauti paslaugas finansuojant TLK. Pirmosios konsultacijos metu odontologas įvertins jūsų dantų būklę ir pasiūlys galimą gydymo planą. Su specialistu aptarsite, iš kokių variantų galite rinktis, kas kiek kainuotų. Odontologas papasakos kaip vyks protezavimo procedūros, kokie žingsniai turi būti įgyvendinti ir kiek laiko tai užtruks. Ar TLK kompensuotų visą protezavimo sumą, ar tam tikrą sumą reikėtų mokėti patiems. Jūs galėsite nuspręsti, kas geriausiai tinka jums. Pasirinkus norimą gydymo planą, gydytojas elektroninėje TLK sistemoje patvirtins, kad protezavimo paslaugoms gauti pasirinkote „Denticijos | Danvitės“ kliniką.

Vėliau pas specialistą lankysitės pagal sudarytą planą. Vizitų skaičius skiriasi kiekvienu konkrečiu atveju, todėl specialistas jus informuos, kiek vizitų ir kokiu dažnumu prireiks. Pagal dabartinę tvarką, po 3 metų nuo šios datos jūs ir vėl galėsite kreiptis dėl kompensavimo, jei jo reikėtų.


Šiame straipsnyje aprašyta dabar galiojanti tvarka, kuri gali keistis. Taip pat turėkite omenyje, kad PSDF biudžeto lėšomis nėra kompensuojamos glaudžiai susijusios paslaugos, medžiagos. Dėl konkrečių kompensacijos sąlygų drąsiai teiraukitės mūsų klinikos darbuotojų, kurie yra pasirengę atsakyti į visus jums kylančius klausimus.


Jei kilo klausimų ar norite užsiregistruoti – paskambinkite „Denticija | Danvitė“ klinikai tel. +370 650 94848 arba apsilankykite mūsų interneto svetainėje www.danvite.lt. Maloniai kviečiame užsiregistruoti konsultacijai ir vėl džiaugtis gražia šypsena!

bottom of page