top of page

Regeneracinė medicina: trombocitų ir kraujo plazmos panaudojimas burnos chirurgijoje


Domėdamiesi efektyviausias gydymo būdais ir prisitaikydami prie pažangiausių medicinos technologijų bei naujausių tendencijų, matome, kad regeneracinė medicina pasaulyje sulaukia vis daugiau dėmesio.


Regeneracinė medicina, tai nauja klinikinės medicinos sritis, padedanti atkurti pažeistus audinius, dėl ligos, traumos ar įgimtų problemų, kuri lyginant su dabartiniu tradiciniu gydymo metodu skiria dėmesio tik simptomų gydymui.


Regeneracinės medicinos technologijos yra puikiai pritaikomos ir burnos chirurgijoje. Viena iš šių pritaikomų technologijų yra „Endoret®“. Naudojant „Endoret®“ technologiją mūsų klinikoje yra atliekamos šios paslaugos:

- Dantų šalinimas;

- Implantacija;

- Sinuso pakėlimo operacijos;

- Kitos dantų ir žandikaulių operacijos.


Taikant „Endoret®“ technologiją sutrumpėja gijimo procesas, sumažėja komplikacijų tikimybė, skatinamas audinių atsinaujinimas, o gijimo periodas pacientui tampa komfortiškesniu.


„Endoret®“ technologija – kas tai?


„Endoret®“ technologija, tai unikalus kraujo centrifugavimo principas, kurio metu iš paciento kraujo yra atskiriami trombocitai ir kraujo plazma.


Ši technologija suteikia galimybę iš paciento kraujo išgrynintos plazmos ir trombocitų pagaminti keturias skirtingas terapines formas (skystį, krešulį, transplantą ir fibrinę membraną) ir jas pritaikyti siekiant skirtingų klinikinių rezultatų.


Iš kraujo išgaunami trombocitai ir kraujo plazma savo sudėtyje turi augimo faktorių, skatinančių audinių regeneraciją. Šie baltymai burnos chirurgijoje padeda pagreitinti audinių gijimą ir sumažinti komplikacijų tikimybę.


Kaip yra išgaunamas „Endoret® PRGF®“ gelis su trombocitais ir kraujo plazma?


Šis gelis yra išgaunamas tik iš paties paciento kraujo, kuris yra paimamas iš venos. Mėgintuvėlyje esantis paciento kraujas yra dedamas į specialią centrifugą, kuri išsuka mėgintuvėlį, taip atskirdamas trombocitus (skystas „Endoret® PRGF®“ gelis) ir kraujo plazmą nuo kitų kraujo dalelių.


Kokios yra „Endoret® PRGF®“ gelio ir kraujo plazmos savybės?


Visos bioaktyvios „Endoret®“ technologijos pritaikymo metu išgautos terapinės formos turi regeneracinių savybių ir yra praturtintos trombocitais, savyje turinčių aktyvių augimo faktorių, kurie:

- Skatina ląstelių ir audinių dauginimąsi ir migraciją, todėl ženkliai sumažina gijimo trukmę;

- Skatina kurtis naujoms kraujagyslėms ir gerina kraujo cirkuliaciją operuotoje vietoje;

- Mažina kraujavimą, skausmą, uždegimą ir tinimą;

- Dėl savo antimikrobinio poveikio ženkliai sumažina infekcijų ir komplikacijų po operacijų tikimybę (danties šalinimo, implantacijos, dantų ir žandikaulių operacijų);

- Ženkliai sumažina implanto atmetimo reakciją;

- Skatina minkštųjų audinių, odos ir kaulo regeneraciją;

- Dėl savo autogeniškumo neturi jokių šalutinių poveikių.


Bet kokia „Endoret®“ terapinė forma panaudota operacijos burnoje metu, 7 paras po intervencijos palaipsniui išlaisvina augimo faktorius pažeistoje vietoje. Tai yra pagrindinė priežastis dėl kurios ši technologija sukuria tokį teigiamą poveikį.


Kokie galimi šalutiniai „Endoret®“ technologijos poveikiai?


Visos keturios terapinės formos yra visiškai autogeninės (išgautos iš paties paciento kraujo), tad nepasireiškia jokios žinomos šalutinės, alerginės ar atmetimo reakcijos, kadangi žmogaus organizmas negali atmesti savo paties kraujo. Naudojant „Endoret“ technologiją buvo atlikti klinikiniai tyrimai dvidešimtyje šalių, kuriose buvo gydomi 700 tūkst. pacientų, bet pranešimų apie pasireiškusius šalutinius poveikius nebuvo.


Kiek laiko trunka „Endoret®“ trombocitų ir kraujo plazmos paruošimas?


Šių medžiagų paruošimas procedūrai užtrunka iki 20 minučių.




bottom of page