top of page
  • Writer's pictureDanvite.lt

Atmintinė po estetinio dantų plombavimo


Tam, kad dantų estetinis plombavimas tarnautų ilgus metus, yra labai svarbu tinkamai prižiūrėti dantis ir visą burnos ertmę. Ši atmintinė Jums padės suprasti visus burnos priežiūros etapus siekiant kuo ilgiau išaugoti estetines plombas nepažeistas, blizgias ir baltas.

PLOMBAVIMO DIENĄ

  • Venkite dantis dažančių produktų: kavos, kakavos, arbatos, raudono vyno, sulčių, gazuotų, energetinių ir kitų dažytų gėrimų, burokėlių, sojos padažo, morkų, uogų ir kitų produktų, kuriuose yra natūralių ar cheminių dažiklių, kadangi estetinės plombos gali kaupti pigmentines apnašas.

  • Nesidažykite lūpų lūpdažiu ar vazelinu su spalva.

  • Nepergyvenkite, jei kai kuriuos garsus tarsite sunkiau. Adaptacinis laikotarpis gali trukti iki 2 savaičių.

KONTROLINEI APŽIŪRAI BŪTINA ATVYKTI PO 2 SAVAIČIŲ


Plombavimo metu dantys buvo izoliuoti koferdamu, išdžiūvo, todėl pakeitė spalvą. 2 savaičių laikotarpyje dantys geria drėgmę ir keičia spalvą, gyja dantenos. Todėl labai svarbu atvykti kontrolinei apžiūrai ir plombų poliravimui, nes tik tada bus matomas galutinis estetinio plombavimo rezultatas.

ESTETIŠKAI PLOMBUOTŲ DANTŲ PRIEŽIŪRA

  • Laikykitės taisyklingos asmeninės burnos higienos namuose. Dantis valykite elektriniu ultragarso šepetėliu arba minkštu mechaniniu šepetėliu du kartus dienoje, naudokite tarpdančius valančias priemones, valykite liežuvį, naudokite burnos skalavimo skysčius su aktyviu deguonimi, vieno danties šepetėlį.

  • Venkite abrazyvių dantų pastų, kurių RDA (angl.Relative Dentine Abrasivity) rodiklis viršija 55. Jos yra šiurkščios ir gali sumažinti estetinių plombų paviršiaus blizgesį, paspartinti jų susidėvėjimą.

  • Nenaudokite: - Balinančių dantų pastų, kurios mažina plombų paviršiaus blizgesį. - Dantų pastos su soda ir žolelėmis, nes estetinės plombos praranda blizgesį ir gali kaupti pigmentinį apnašą. - Dantų pastų su chlorheksidinu - sudaro tamsų apnašą.

  • Kas metus apsilankykite pas odontologą dantų poliravimo procedūrai. Estetinės plombos atsinaujins, atgaus savo pirminį blizgesį, pasišalins pigmentinės apnašos.

  • Profesionalią burnos higienos procedūrą atlikite kas 6 mėnesius arba taip, kaip rekomendavo Jūsų odontologas ar burnos higienistas. Rekomenduojama rinktis procedūrą, kurios metu yra naudojama ne soda, o glicinas arba eritritolis, kadangi šios medžiagos yra švelnesnes ir nebraižo plombų paviršiaus.

  • Jeigu naktimis griežiate dantimis arba juos stipriai sukandate, būtina miego metu dėvėti specialias bruksizmo kapas ir taip apsaugoti estetines plombas nuo greito nusidėvėjimo, trupėjimo, skilimo.

  • Venkite valgyti labai kietą maistą, nes estetinės plombos gali nuskilti.

  • Jeigu estetinės plombos nuskilo, atsirado kitokių pažeidimų ar pokyčių, būtina kuo skubiau kreiptis į odontologą.

  • Jeigu dantys tapo jautrūs, patartina naudoti dantų jautrumą mažinančias pastas, taikyti remineralizuojančią terapiją. Jeigu dantų ar dantenų jautrumas tapo labai intensyvus, naudokite specialiai jautrumo mažinimui skirtus gelius. Šias dantų pastas bei gelius galite įsigyti mūsų burnos priežiūros priemonių parduotuvėje “Dsmile”. Dėl prekių pasirinkimo kviečiame nemokamai konsultuotis šios parduotuvės specialistais.

Būtinos priemonės asmeninei burnos higienai turint estetinį plombavimą:

Kitos rekomenduojamos priemonės:


bottom of page