top of page
  • -

Graži šypsena ne tik vasarą, bet ir visus metus!


Vasarai įsibėgėjant mūsų laukia ne tik atostogos, bet ir įvairios šventės, kelionės, o tuo pačiu ir daugiau nuotraukų, kuriose norisi šypsotis nevaržant savęs. Jei jau kuris laikas svajojate apie baltesnę šypseną – dabar pats metas užsukti į Klaipėdos „Denticijos | Danvitės“ kliniką ir atlikti dantų balinimo procedūrą, kurios rezultatais galėsite džiaugtis ne tik šią vasarą, bet ir kelis ateinančius metus. Į klausimus apie dantų balinimo procedūrą atsako klinikos burnos higienistė Greta Košė.


Kaip vyksta balinimo procedūra? Kokios konkrečiai priemonės yra naudojamos?

Mūsų klinikoje yra naudojama „Philips Zoom“ balinimo sistema. Galima rinktis balinimą tiek kabinete su „Philips Zoom“ lempa, tiek namuose su kapomis arba kombinuoti abu balinimo būdus ir taip pasiekti geriausių rezultatų.

• Ar balinimas yra skausmingas?

Balininant su „Philips Zoom“ lempa nejausite jokio skausmo. Galimas jautrumas kelias dienas balinant su kapomis, todėl rekomenduojama naudoti dantų pastas ir gelius su mineralais, kurie sumažina dantų jautrumą.

• Ar procedūra vienkartinė, ar ją reikia kartoti?

Dantų balinimą su „Philips Zoom“ lempa galima kartoti kas metus, o su kapomis kas 6 mėn.

• Kokio rezultato galima tikėtis? Ar dantys „grįžta“ į pradinį atspalvį?

Balinant su „Philips Zoom“ lempa rezultatą galite matyti iškart po procedūros. Balinant su kapomis rezultatas pastebimas po 10–14 dienų balinimo. Kiek išsilaikys balinimas priklauso nuo jūsų gyvenimo būdo, mitybos, žalingų įpročių, amžiaus, dantų emalio struktūros ir žinoma individualios burnos higienos įpročių, tačiau esant gerai priežiūrai išbalinta dantų spalva gali išsilaikyti net kelerius metus.

• Ką reikia žinoti prieš dantų balinimą? Kaip reikia pasiruošti?

Prieš balinimą reikia atlikti profesionalią burnos higieną ir, jei yra ėduonies pažeistų dantų, juos susitvarkyti.

• Ką reikia daryti / nedaryti po dantų balinimo, kad rezultatas išliktų kuo ilgiau?

72 val. po kabinetinio dantų balinimo reikia laikytis griežtos baltos mitybos – nevartoti dažančių maisto produktų ir gėrimų. Taip pat negalima rūkyti bei naudoti ryškių lūpų dažų. Nors po trijų parų griežtas režimas nėra būtinas, tačiau vis dėlto rekomenduojama neatsipalaiduoti ir kol vyks balinimas su kapomis toliau laikytis rekomendacijų, tam, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas.

• Kada dantų balinti negalima?

Dantų balinti negalima, kai yra prasta burnos higiena, dantenų uždegimas, aktyvus ėduonis. Taip pat neverta balinti dantų, kai dantys yra plombuoti ar protezuoti, nes restauracijos nešviesėja.


Jei domina dantų balinimas – kviečiame registruotis konsultacijai ir profesionaliai burnos higienai, po kurios bus galima atlikti ir pačią balinimo procedūrą. Šiuo metu Klaipėdos „Denticijoje | Danvitėje“ (Bokštų g. 18, Klaipėda) kviečiame pasinaudoti specialiu pasiūlymu – tik 289 eurai už balinimo procedūrą bei kapas ir balinimo gelius procedūroms namuose. Turite klausimų? Norite užsiregistruoti? Paskambinkite +370 650 94848 arba parašykite registratura@danvite.lt!


bottom of page